Followers

Saturday, 27 April 2013

KiSaH sEoRg aNaK

|| Assalamualaikum ||


Adik    : Nie apa kak ?
Kakak : Ape ?
Adik    : Nie ape ? (sambil tunjuk bekas)
Kakak : Hati lembu kot ... Knp ?
Adik    : Ooooo

Si adik trus ke dapur & si kakak terus mymbung cter "RUNNING MAN" dgn senang hati ... huhu
Dalam 20 minit si kakak menjenguk si adik k dapur ...

Kakak : Masak ape dik ?
Adik    : Tgk jela ... (smbil menumis bhn2 )
Kakak :Sayur nie nak masak ape ?
Adik    : Tah la (sambil gelak HAHA)

Si kakak pun pantas memotong syur dan mgemas ape yg ptut...
Jam menunjukkan pkul 12.30 pm ...
Tak lame beberapa minit si ibu pun balik dri sekolah ...
Kring kring ... kring kring (bunyi telefon)
Selepas itu si ibu jenguk k dapur ....

Ibu     : Masak ape dik ?
Adik   : Nie hah ...

Dengan mke terkejut & marah

Ibu       : Kan ibu da ckp jgn masak nie !!! Brp kali nak ckp ???
Kakak : Knp bising-bising ?
Ibu       : Mana yg ibu suruh simpan n jgn masak kakak ?
Kakak : Tah la bu . kakak x ingat . Byk sgt lauk dlm peti ais 2 ...
Ibu       : Hishhh benci la korg berdua nie ... Pikir perut je .... Ibu xkisah la klu grg telur je xpyh sedap2 sgt ...                                 ini utk ibu masak,jgn la usik .... -__-

Kakak :(Apa masalah ibu nie,kitrg pon xteringin nak masak la..kitrg pikir ayah ktrg nt balik keje nak makan ape?kecian adik kene mara...Herm ape la nasib... :(  huhu )
Adik (Terus masuk bilik air dan menangis.....)
Kakak ( Apalah nasib kami b'dua..selalu di tengking,diprotes,dibantah )

Ya Allah.Aku memohon padamu.Aku hanyalah insan kerdil yang tidak mempunyai apa-apa.Aku mohon padamu Ya Allah.Kau dengar la rintihan & derita kami beradik..JIka ini adalah takdir kami.Aku terima dengan hati yang ikhlas.Amin -_-




like??komen la ape lagi,,hehe

Friday, 26 April 2013

Sangat berhabuk sy pyer story !!!!!

|| Assalamualaikum ||

:) Firstly sory sgt2 lame x update :)

I'm back ... haha Ok sene yer sy x tahu nak update ape that y sy senyap tp tp tp ..... (dalam otak ligat b'fikir n then byk yg nk di kata kn) U see what i think ... Haishhh tuu la sy sena yer hahaha time nie t'm at home alone (huaa :( sOdeh haa) hri2 mcm nie taw ... 

Actully sy t'gerak hati nk update blog nie becoz smlm sy m'bace 1 buku yg b'tajuk "100 PESANAN RASULLAH" hah !! dlm buku 2 mcm2 pesanan & kebanyakan yer mmg t'kena btg hidung sy sndri hehe Ok satu lgi prOblm sy ialah sy xde USB utk upload pic dlm blogger ... 

Alamak ... nnti sy update lain blh tk ??? Urgent kes sudah mari ... bye2

like??komen la ape lagi,,hehe